Integral Eye Movement Technique

Home/Particulier/Integral Eye Movement Technique
Integral Eye Movement Technique 2017-03-19T12:04:37-04:00

In aanvulling op alle andere methoden en technieken die Key to Grip hanteert wordt ook IEMT gebruikt (Integral Eye Movement Technique). Het is een techniek waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken. Deze manier zorgt ervoor dat de emoties die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties verminderen of  verdwijnen.

IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je te maken hebt met traumatische beelden die je angst of andere nare gevoelens geven. Of wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens (depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid) of fobieën. Of als je anders wilt reageren in bepaalde situaties omdat een directe trigger maakt dat je het ongewenste gedrag toch laat zien.

Bij IEMT wordt er nauwelijks gepraat over het probleem. Het enige wat de cliënt hoeft te doen is, gedurende het proces van het bewegen van de ogen volgens een bepaald patroon, blijven denken aan het beeld wat haar/hem een negatief gevoel geeft. Het resultaat is dat na afloop het beeld of de beelden hun emotionele impact hebben verloren en gewoon naar de achtergrond verdwijnen.