O-IEMT

Home/O-IEMT
O-IEMT 2017-03-19T12:04:37-04:00

INTEGRAL EYE MOVEMENT TECHNIQUE

In aanvulling op alle andere methoden en technieken die Key to Grip hanteert wordt nu ook IEMT gebruikt (Integral Eye Movement Technique) . Het is een techniek waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen. De angst, fobie of vervelende gevoelens verdwijnen.

IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je te maken hebt met traumatische beelden die je angst of andere nare gevoelens geven of wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens (depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid), fobieën. Of als je anders wil reageren in situaties en weet je dat het beter is dit anders te doen maar er blijft een directe trigger die maakt dat je het ongewenste gedrag toch laat zien.

Bij IEMT wordt er nauwelijks gepraat over het probleem. Het enige wat de cliënt hoeft te doen is, gedurende het proces van het bewegen van de ogen volgens een bepaald patroon, blijven denken aan het beeld wat haar/hem een negatief gevoel geeft. Het resultaat is dat na afloop het beeld of de beelden hun emotionele impact hebben verloren gaan en gewoon op de achtergrond verdwijnen.

 

oog