Integral Eye Movement Technique

Home/Particulier/Integral Eye Movement Technique
Integral Eye Movement Technique 2020-04-15T08:12:52-04:00

In aanvulling op alle andere methoden en technieken die Key to Grip hanteert wordt ook IEMT gebruikt (Integral Eye Movement Technique).

Deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak, snel en blijvende resultaten te creëren. IEMT is een methode om nare gevoelens en herinneringen te neutraliseren. De methode kan gebruikt worden bij:
– angsten en fobieën
– stressreductie
– verliesverwerking
– preventie burn-out
– herstel burn-out
– angst en depressie
– traumabehandeling
– persoonlijke ontwikkeling

Hoe werkt het?

Vanuit de gevoelsbeleving (bijvoorbeeld onzekerheid) ga je met behulp van vragen terug naar de eerste herinnering met dit gevoel. Vervolgens volg je met je ogen de vinger van de coach in een bepaald patroon.
Het enige dat de cliënt hoeft te doen is, gedurende het proces van het bewegen van de ogen, blijven denken aan het beeld of beelden die hem/haar het nare gevoel geeft.
Het is niet nodig om je gevoel of je herinnering te benoemen om de oorzaak te kunnen oplossen.
Door deze methodiek worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gelegd waardoor de gevoelsmatige sensaties die passen bij bijvoorbeeld onzekerheid of een fobie vermindert of verdwijnt.

Het protocol van oogbewegingen wordt een aantal keren herhaald.

Oude triggers (trigger is een signaal dat een proces/gebeurtenis in gang zet) verdwijnen op deze manier waardoor klanten al vrij snel na de behandeling aangeven dat ze zich beter voelen.

Het verschil met EMDR is dat er bij IEMT nauwelijks wordt gepraat over het “probleem”. Het trauma hoeft niet opnieuw te worden verteld. Er wordt gewerkt met de emoties die de cliënt nu heeft.

IEMT is een krachtige methodiek voor het werken met gevoelszaken die je blokkeren. IEMT haalt de angel er uit waardoor je je anders gaat voelen en dingen durft te doen die je voorheen misschien niet kon.

Het is niet te zeggen hoeveel sessies er nodig zijn. Reken hiervoor tussen 3 en 5 sessies.