Impro in Bedrijf

Home/O-Trainingen/Impro in Bedrijf
Impro in Bedrijf 2017-03-19T12:04:37-04:00

IMG_1814Onder de naam Impro in Bedrijf geven wij trainingen en workshops om de communicatie en samenwerking in teams te verbeteren. We gebruiken hiervoor technieken uit het improvisatietheater.

Bedrijven kunnen Impro in Bedrijf inzetten tijdens een veranderingsproces, als onderdeel van een congres, vóór, tijdens of na een fusie of reorganisatie of ‘gewoon’ als teamuitje of bedrijfsactiviteit.

Improvisatie

Veel improvisatietechnieken zijn direct te vertalen naar de werkvloer, zoals acceptatie van aanbod, samenwerking, en het loslaten van eigen ideeën. Tijdens de workshop worden deze thema’s aan de hand van oefeningen en spelvormen behandeld en besproken. Hierdoor worden belemmeringen, mogelijkheden, valkuilen, verwachtingen en bedoelingen duidelijk. Door de verschillende technieken eerst in spel te ervaren, krijgen deelnemers een handvat om dit inzicht verder uit te bouwen en communicatie en gedrag effectiever in te zetten.

Doelen/resultaten

Door improvisatietechnieken wordt de dynamiek in de groep helder. Deelnemers leren tijdens de bijeenkomsten op een speelse manier welke invloed hun gedrag heeft op andere teamleden en dus ook op de samenwerking. Ze ervaren hoe de rollen die ze – bewust of onbewust-  innemen, bepalend zijn voor werkprocessen. Hierdoor ontstaat er ruimte om anders naar een ander en een situatie te kijken. De deelnemers worden uitgedaagd anders-dan-anders gedrag te laten zien en hun eigen beeldvorming en communicatiestijl te onderzoeken en er mee te spelen.

Meer informatie?  06-42082498 of  info@keytogrip.nl